Zastanawiam się tylko, jakie modyfikacje osiągów ludzie zrobili, które nie obejmują turbosprężarki, doładowania ani rozbierania silnika. Pytam tylko o tc z lat 2005-2011, jeśli to ma znaczenie
To nieprawda. Pełny wydech zauważysz zysk. Szczególnie zauważyłem zyski w średnim zakresie po pełnym wydechu w tC. Nie ma żadnych "chipów" dla tC, więc możesz to usunąć z listy. I zapomniałeś dodać takie rzeczy jak:Na początek... tC z 2011 roku to 2. generacja. Więc mówisz o latach 2005-2010.
Jeśli chodzi o "modyfikacje osiągów", takie jak:
koła pasowe
układ dolotowy
wydech
kolektor
midpipe
chip
itd.
itd.
itd.
Nie przyniosą Ci żadnej zauważalnej mocy. W POŁĄCZENIU patrzysz na około 7-10 (i bardzo głośny, okropnie brzmiący samochód). I to nic, co zauważysz lub co będzie miało znaczenie.
Mówiąc prosto, jeśli chcesz, żeby tC był "szybkim samochodem", będziesz musiał przejść na doładowanie, takie jak S/C lub Turbo.
To się nazywa PEŁNY układ wydechowy, a nie jakiś głupi cat-back. Silnik bezpośrednio z kolektora N/A faktycznie sprawi, że stracisz moc, ponieważ silnik N/A potrzebuje ciśnienia zwrotnego. Podaj numery? Stary, mam 330whp przy niskim doładowaniu (około 350whp, jeśli mówisz o Dynojet). Byłem N/A około 8 lat temu. I nie ma żadnego "chipu" dla tC. To sztuczka, żeby zabrać ci pieniądze. Jeśli nie chciałeś, żeby marnował swoje pieniądze, to w ogóle nie wspomniałbyś o "chipie". Powiedział osiągi, dla mnie to coś więcej niż tylko silnik. OP powinien myśleć szerzej. Moc nic nie znaczy, jeśli nie masz wspierających modów, aby efektywnie ją wykorzystać.Pomijając uruchomienie silnika bezpośrednio z kolektora, wydech nic ci nie da, pełny układ czy nie. Podaj numery, jeśli je masz.
Wrzuciłem tam chipy, ponieważ na eBayu jest 900, które reklamują wszelkiego rodzaju bzdury. Po prostu nie chcę, żeby ten facet marnował swoje pieniądze.
I nie wspomniałem o oczywistych modyfikacjach zawieszenia na liście, ponieważ, jak rozumiem, pytał o osiągi silnika.
05-06 hamuje na 125 według wszystkich liczb dostarczonych przez Ptuning (nie mogę znaleźć wątku!). Z I/H/E mogą hamować na 140 może 150, jeśli jest to hamownia z wysokim odczytem...Sądzę, że wszystko zależy od tego, co uważasz za "zauważalne". Seryjny tC 2005-06 będzie miał około 140whp na hamowni. Po I/H/E i ewentualnie rolce, widziałem, jak osiągają 170whp. .
Myślałem, że S/C tC ma 200 KM?I/H/E tC ma takie samo przyspieszenie i osiągi jak tC z doładowaniem TRD. Mówiąc o manualnej skrzyni biegów. W rzeczywistości postawiłbym pieniądze na N/A tC, aby wygrać. Widziałem ten wyścig wiele razy, żeby znać wynik. .
W to mogę uwierzyć... w pełni przykręcony 2006 si ma 170 tq / 240 KM, więc nie widzę powodu, dla którego nie mieliby dobrze pasować.Doładowany tC z I/H/E dodanym do niego jest tak samo szybki lub nieco szybszy niż w pełni przykręcony 2006 Civic SI.
To.Prawdopodobnie właśnie tam. Po prostu nienawidzę widzieć, jak ludzie marnują pieniądze na rzeczy, które ich zdaniem sprawiają, że jadą szybko.