front end shake under acceleration - Scion tC Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2012, 04:12 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default front end shake under acceleration

hey well this is my first post on this forumn and ive tried doing alot of research but only found one other thread and i just wanted other opinions

So my girlfriends 05 tc front end shakes wen going 50+ and it only does it under acceleration wen u let off throttle it rides smooth. I know its not unbalanced tires because the guy at the shop thougt it was that even though i told him it wasnt he still balanced them but it did nothing, the only thing ive heard is the axle so im taking it back to the shop tomorrow to have them look at that, i love the car but all ive had was problems with this front end i guess we will see wat happens tomorrow

But if anyone has any other suggestions or has heard of this problem please let me know
yamaha73 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-04-2012, 10:29 AM
Pick your own - you deserve it.
 
ppaulrulez742's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Illinois
Posts: 4,734
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to ppaulrulez742 Send a message via MSN to ppaulrulez742 Send a message via Yahoo to ppaulrulez742
Default

Double check that your wheel is mounted properly, and flush to the hub, and that all lug nuts are torqued to spec.
That's the easy check, beyond that I'd have my alignment checked.

I'm no mechanic though.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
Originally Posted by Angelspit
The Monster In Human Is Inhumane
ppaulrulez742 is offline  
Old 02-04-2012, 01:28 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by ppaulrulez742 View Post
Double check that your wheel is mounted properly, and flush to the hub, and that all lug nuts are torqued to spec.
That's the easy check, beyond that I'd have my alignment checked.

I'm no mechanic though.
Thanks man thats wat it kinda feels like, like thevwheel isnt on right but i checked it and there on good i just dropped it off at a shop and i told him to check the axel and hes gonna check motor mounts as well

So lets cross our fingers its not too expensive
yamaha73 is offline  
 
Old 02-04-2012, 03:23 PM
Destroyer of Cones
 
engifineer's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Twin Cities, Minnesnowta
Posts: 7,057
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Have you checked the tie rods for play? Is the vibration like a shimmy in the steering wheel?

"I am not flipping you off. I just want to punch you in the face so bad that my fist has a boner"


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
IIP Scion tC - STF Prepped
2001 Spa Yellow S2000 - STR Prepped
engifineer is offline  
Old 02-06-2012, 12:50 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by engifineer View Post
Have you checked the tie rods for play? Is the vibration like a shimmy in the steering wheel?
yea i was thinking possibly rods to but if it was rods i believe it would happen all the time not just under acceleration, but i got a call today and i forgot wat he said it was, i believe driveline or axle was bent, we live in CA and my girl drives to the bay everyday for work and there are some nasty pot holes on the way so i think she hit one going pretty fast one day, plus i need two new tires so I guess bye bye tax return, no new suspension for my tacoma any time soon
yamaha73 is offline  
Old 02-07-2012, 03:26 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Well 800 bucks later and its all fixed, thats including 2 new tires
yamaha73 is offline  
Old 07-12-2016, 11:25 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by yamaha73 View Post
Well 800 bucks later and its all fixed, thats including 2 new tires
i know this is old, but what was the fix?
what parts where replaced
xile6 is offline  
Old 07-20-2016, 01:35 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by xile6 View Post
i know this is old, but what was the fix?
what parts where replaced
my problem. It was bad axles. I got some Master PRo CV, axles and all the shaking and vibration was gone.
xile6 is offline  
Old 08-08-2017, 02:01 AM
Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Nice information. . .
Paul Smith is offline  
Old 05-29-2018, 02:15 AM
Newbie
 
Join Date: May 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Great information !!
stuartmeaker is offline  
 
Thread Tools



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome