I need help! - Scion tC Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 05-13-2013, 01:39 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default I need help!

I went over a puddle of water (more like a pond) and now my check engine light came on. Also, as i press the throttle in 1st and 2nd gear the acceleration is not smooth its very jumpy, as in the car accelerates then stops then goes as im holding down the throttle in the same spot.

I went to autozone and checked the engine light and it said i had a code P2195 something about the O2 Sensor (B1S1) Stuck Lean. Actually thats exactly what came up on the code reader so...help?

As i am an amateur in this field please help me fix the problem. I could take it to a shop but im trying to learn how to fix cars myself (this is my ego answering).

Thank you in advance!
skim9146 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-13-2013, 01:41 AM
Ignorance-intolerant
 
Candlejack13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Monroe, MI
Posts: 7,694
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

So did you drive through a giant drift of water like you shouldn't have and partially hydrolock your engine? I mean how high are we talking here? And do you have a CAI?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
<<Click for old tC Pic Thread
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Candlejack13 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-13-2013, 01:46 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Yes i shouldnt have gone through that giant drift of water and it was about 6-10 inches high. and no i dont have a cai
skim9146 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-13-2013, 10:50 AM
College Student
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,593
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

it's still possible your engine ingested water. I would check the engine air filter and see if it's soaked; if it is; then you probably have water in your engine.

Release Series 5.0 # 1357 of 2000

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ravik521 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome